fredag 25 februari 2011

18 mars Extra QL - årets inspirationsdag!

Nu är programmet spikat för den vårliga, årliga extra långa QL-lunchen. Vi inleder med Wallenbergare, potatispuré, gröna ärter och rårörda lingon och som vanligt är det grannen Kenneth som står för matlagningen. Sedan rullar eftermiddagen igång med inspiration i alla former. Eller vad sägs om att träffa den unga, orädda bokförläggaren Helena Eitrem som berättar om sin första bok Skunk, en bok som gläntar på dörren till en sluten värld. Och den oväntade succén Norrtullsligan - en över hundra år gammal bok av Elin Wägner från en tid när kvinnor varken hade rösträtt eller lika lön. Nu har den fått ett skarpt förord av Annika Lantz och har på några veckor sålt i närmare femtusen exemplar.

Sedan följer ett samtal med skolkurator Marie Grip på temat "Hjälp jag har blivit med tonåring!". Hur vill tonåringen bli bemött egentligen?

Kaffepaus; grannen Kenneth har utlovat hembakad kaka.
I kaffepausen kan du shoppa kläder från GreenHouse, exklusiva silversmycken från Eva Strindlund och handla böcker av både Helena Eitrem och Helena Öberg.

Andra halva av eftermiddagen inleds med kinesisk Qui Gong under ledning av Kersti från Stallarholmen. Dagens sista punkt; Vad händer egentligen i skolan? Helena Öberg berättar om sin rykande färska bok Västeråsmodellen och intervjuar Bitte Henriksson om hur Västerås bestämt sig för att skapa världens bästa skola. Och hur de är på god väg att lyckas.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar